MAATREGELEN CORONAVIRUS

Door het corona virus leven we op dit moment in gekke tijden. We hebben de afgelopen tijd goed gebruik gemaakt om de nodige maatregelen te treffen zodat we u gewoon kunnen ontvangen. Het Familie Hotel Alkmaar is dus gewoon geopend en klaar voor uw verblijf.

We hebben ons voornamelijk voorbereid op de 1,5 meter samenleving, zodat we onze medewerkers en gasten op een veilige en gastvrije manier kunnen ontvangen.

We laten u middels deze pagina graag zien welke maatregelen Familie Hotel Alkmaar heeft genomen voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers, en om risico’s op besmetting en verspreiding van het virus te voorkomen.

BELANGRIJKSTE PUNTEN

 1. Alle gasten en medewerkers in het bedrijf minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden en kunnen houden;
 2. Gebruiksmaterialen en contactpunten regelmatig desinfecteren (o.a. deurklinken, extra toilet rondes, zo min mogelijk decoratie in kamers kamersleutels na gebruik direct desinfecteren)
 3. Aankomsttijden en vertrektijden van gasten zo veel mogelijk verspreiden en de gast zo veel mogelijk informeren vóór aankomst.

MAATREGELEN BEZOEKERS/GASTEN

 1. Houd 1,5 meter afstand;
 2. Alleen welkom met reservering/ zonder reservering geen toegang;
 3. Maximaal 6 bezoekers per reservering, mits iedereen zich goed voelt. De appartementen zijn ruim opgezet, dus er is voldoende ruimte om afstand te houden.
 4. Vermijd het openbaar vervoer;
 5. Kom niet eerder dan de afgesproken tijd naar het hotel/ restaurant;
 6. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt:
  • neusverkoudheid
  • loopneus
  • niezen
  • keelpijn
  • lichte hoest
  • verhoging (vanaf 38 graden Celsius)
 7. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 graden Celsius) en/of verkoudheidsklachten;
 8. Schud geen handen.
 9. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op;
 10. Was voorafgaand aan het bezoek je handen met zeep, minimaal 20 seconden;
 11. Hoest en nies in je ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 12. Betaal vooraf uw verblijf en extra bestedingen in het hotel met pin of contactloos. Contant geld zullen wij niet accepteren;
 13. Reinig gebruikte materialen met een desinfectie spray;
 14. Reinig voor gebruik materialen met een desinfectie spray;
 15. Door de verschillende maatregelen kunnen er langere wachttijden ontstaan, wij vragen uw begrip;
 16. Het aangegeven maximale aantal gebruikers per ruimte mag niet overschreden worden. Indien toch het geval zal hier direct tegen opgetreden worden;
 17. Indien u, binnen 14 dagen na uw verblijf, positief getest wordt op het virus vragen wij u ons te informeren;
 18. Wanneer wij informatie ontvangen van een (voormalige) gast inzake een besmetting/ ziekte waar u wellicht aan blootgesteld bent zullen wij u informeren.

AFSPRAKEN RONDOM VERPLAATSEN VAN RESERVERINGEN

Je kunt niet annuleren vanwege Corona. Wel bieden wij je de gelegenheid om jullie verblijf in 2021 te verplaatsen naar een andere periode in 2021 of 2022.

 • Bij iedere omboeking hanteren wij €75 verplaatsingskosten. En wij vragen het resterende deel te voldoen, indien de boekingskosten hoger uitvallen door verplaatsing.
 • Wil je de verplaatste bijeenkomst in het huidige jaar (2021) tot twee maanden van tevoren alsnog annuleren, dan is een vergoeding verschuldigd van 50% van de verblijfsom. Normaliter zou dat 100% zijn, dus wij vinden het niet meer dan fair dit bedrag te delen. Je hebt dit bedrag dan ook al aanbetaald.
 • Het alternatief is dat je de boeking van 2021 verplaatst naar 2022. Wij brengen je dan €75 verplaatsingskosten in rekening en tevens het resterende bedrag indien de boekingskosten hoger uitvallen.
 • Wil je in 2022 tot twee maanden van tevoren alsnog annuleren dan is dit mogelijk tegen betaling van de reeds voldane aanbetaling van 75% (ipv 100%) van verblijfssom.