Alkmaar heeft zoveel te bieden

Familie Hotel Alkmaar ligt midden in het historische stadscentrum, op loopafstand van de gezellige winkels en restaurants van Alkmaar. Combineer uw overnachting in Alkmaar met een bezoek aan een van de vele toeristische attracties, zoals de Waag en de Kaasmarkt, de kathedraal, het theater, het cultureel centrum en het museum. Ook in de directe omgeving van Alkmaar is veel te beleven.

Op zoek naar leuke bezienswaardigheden in Noord-Holland? Hier enkele suggesties.

De Kaasmarkt van Alkmaar
Alkmaar is dé Hollandse Kaasstad. In het seizoen (van de eerste vrijdag in april tot en met de eerste vrijdag in september), wordt hier op vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.30 uur de traditionele kaasmarkt gehouden.
 
Uitwaaien in Bergen aan Zee
Binnen vijftien minuten rijdt u van ons hotel naar de kust van Bergen aan Zee. Het dorp ligt midden in de natuur van de Boswachterij Schoorl en het Noord-Hollands Duinreservaat. Hier vindt u tal van recreatiemogelijkheden.
 
Kunstenaarsdorp Bergen
Nog steeds wonen hier veel kunstenaars die hun werk tentoonstellen in galerieën of het kunstenaarscentrum. ’s Zomers vinden hier kunstmarkten plaats en in oktober is er het evenement Kunsttiendaagse. In het centrum van Bergen vindt u vele terrasjes en cafés en - voor de winkelliefhebber - leuke boetiekjes.
 
Hoofdstad Amsterdam
Amsterdam ligt op 35 minuten per trein van station Alkmaar. Met topattracties als het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, Artis en het Anne Frankhuis, met de 10.334 winkels, 141 galeries, 165 antiquairs en 26 markten is onze hoofstad een uitstekende dagbestemming vanuit Alkmaar.
 
Zaanse Schans
Op 14 km afstand ligt de prachtige ”Zaanse Schans”. Met zijn mooie groene houten huisjes een bezoek meer dan waard. Met de boot vaart u in ongeveer een uur, via de Zaan, naar de Zaanse Schans.
 
Egmond aan Zee
Op 15 km ligt het leuke kustplaatsje Egmond aan Zee. Wilt u een dagje naar het strand dan is dit zeker een aanrader. Egmond heeft een gezellige winkelstraat met leuke terrassen en eetgelegenheden. Het strand is breed en er is genoeg parkeergelegenheid. U kunt er ook een mooie duinwandeling maken. Verder heeft Egmond een vuurtoren die voor bezoekers op vaste tijden geopend is en ook het museum van Egmond is de moeite waard.